Je bekijkt nu Zo begon ik een guesthouse in Portugal

Zo begon ik een guesthouse in Portugal

  • Berichtcategorie:Algemeen

Alles begon met een droom die zich in mij had genesteld. Ik merkte dat ik heel erg door het buitenland werd aangetrokken – getuige ook de vele reizen die ik heb gemaakt. Elke keer als ik een yoga retreat organiseerde in het buitenland, was ik gefascineerd door de prachtige locaties en heerlijke accommodaties. Een klassieke B&B wilde ik liever niet, ik wilde een droomverblijf waar ik mijn gasten iets kon geven dat ze meedragen als ze terug naar huis gaan. Een zaadje dat thuis tot bloei komt, een positieve transformatie. Het idee van Seeds of silence kreeg vorm.

Een allesverwoestende brand

Vreemd genoeg was het een vreselijke gebeurtenis die mij deed beseffen dat ik concreet met mijn droom aan de slag moest. De motorzaak die mijn man en ik jarenlang opgebouwd hadden, brandde in één nacht tot op de grond af. De confrontatie met het feit dat je leven op één seconde kan veranderen, deed me tot actie overgaan. De brand die alles verwoestte, vormde nu de kiem tot iets nieuws.

De zoektocht begint

Ik begon met de zoektocht naar een perfecte locatie. Drie jaar lang reisde ik met de regelmaat van de klok naar Spanje en Portugal. Maar mijn eisen lagen hoog: alleen het beste was goed genoeg.

Wat stond er op mijn lijstje met voorwaarden?

  • Een plaats waar rust en stilte heerst
  • Een locatie met jaarrond mooi weer
  • Voldoende dicht bij interessante bezienswaardigheden
  • Een kleine afstand naar de zee
  • Handig bereikbaar vanaf een luchthaven
  • Water, stilte & natuur

Toen ik de locatie van de toenmalige Monte Da Lua (nu dus: Seeds of silence) in Portugal bezocht, wist ik: dit is het. Dit is voor mij het perfecte plaatje. Alles wat ik zocht in een locatie, is daar aanwezig!

Oase van rust vlakbij idyllisch vissersdorp

De plek waar Seeds of silence staat, ligt midden in de natuur, in het rustige gedeelte van de Portugese Algarve. Wie ‘s nachts opstaat, ziet hier een sterrenhemel waar je van achterover valt. Fiets je vijf kilometer, dan ben je in het prachtige natuurgebied aan zee: Ria Formosa. Dat ligt dan weer omheen het idyllische vissersdorpje Olhão met zalige visrestaurantjes en stranden. Ook de bereikbaarheid van het guesthouse is optimaal: op twintig minuten van de luchthaven van Faro. Mijn beslissing was dus gemaakt: hier komt een droomverblijf.

 

Seeds of Silence krijgt vorm

Het bestaande complex was al prachtig, maar ik wil het helemaal perfect maken en moderniseren, zonder aan de authentieke architectuur van de streek te raken. Ik bouwde een nieuwe keuken, nieuwe badkamers, een fantastische yogaruimte en aparte coachingruimten. Buiten plantte ik meer bomen en maakte ik het zwembad groter.

Doel van deze verbouwingen: nog meer zen en rust creëren in wat eigenlijk al een stilte-oase is, een thuis maken voor alle gasten die hier zullen verblijven.

Ik hou van de rustgevende bohemien-stijl met veel wit en gebruik van natuurlijke materialen en elementen. Die stijl wil ik overal doortrekken in de inrichting van Seeds of silence.

Veel werk maar zo deugddoend

Na jarenlang zelf yoga retreats te organiseren in alle uithoeken van de wereld, voelt dit project aan als mijn absolute passie. Een droom die ik waar maak. Ja, er kruipt enorm veel werk in de opstart van een guesthouse in Portugal, maar ik krijg er een enorme energieboost van. En volgens mij zal dat aanstekelijk werken op de gasten die hier zullen verblijven.

Tot binnenkort!

Boek nu je verblijf bij Seeds of silence in Portugal