Cindy's reis naar haar innerlijke kracht

Cindy is geboren in West Vlaanderen (België), haar ouders runden een boerderij en van Cindy werd verwacht dat ze dit leven verder zou zetten. Ze voelde zich gewoon niet thuis. Ook al hield ze, toen al, enorm van de natuur, ze had voortdurend het gevoel dat ze niet was wat van haar werd verwacht. Ze was enig kind en had niet echt een plek om haar verhaal te vertellen. Ze trok zich vaak terug in de natuur. Eén van haar favoriete momenten was, kijken naar de wolken. Staren in het oneindige. Het viel haar op dat een wolk nooit echt stil staat, er is altijd beweging. Tijdens het kijken naar die grijze vormen in de lucht, ontstond er altijd verandering. “Wat zou zij anders willen?” Ze begon te dromen. Ze las boeken en creëerde een nieuwe wereld voor zichzelf. Ze boetseerde een toekomst die wel bij haar paste. Een leven van onafhankelijkheid en overvloed.

Hoe diep je ook zit, er is altijd een innerlijke kracht

De ondernemer

in Cindy

Ze trouwde met Nico en bouwde mee aan zijn droom, een eigen motorzaak. Met veel passie en een oneindige inzet ontdekte Cindy de ‘ondernemer’ in haar. Ze bouwden stap voor stap aan hun succes. Het was een druk leven en af en toe had Cindy nood aan een vlucht. Ze ging een paar maanden per jaar reizen, verre bestemmingen, nieuwe ervaringen. In deze reizen kwam yoga op haar pad. Bewegen deed ze graag. Maar dat stil zitten en bewust ademen, was een ware confrontatie voor haar. Je eigen innerlijke wereld leren kennen was nieuw. Ook in haar hoofd was het druk en onrustig. Maar Cindy geeft niet snel op en één van haar yoga-teachers leerde haar dat ze keuze had. Ze hoefde zich niet te laten leiden door de snelheid van haar gedachten. Ze kon ook dieper zakken in haar lichaam, naar een plek van rust en vrede.

Er bestaat een mooiere wereld en jij kan die creëren

Deze wijsheid nam ze mee naar België. Haar nieuwsgierigheid was geprikkeld. Ze zocht vele manieren om zichzelf beter te leren kennen en om te groeien als persoon.
Langzaam groeide het besef dat haar bijdrage in de zaak niet langer voedend was voor haar. Ze had met plezier mee gebouwd, maar het voelde alsof het tijd was voor iets anders, tijd voor haar eigen droom. In die periode leefde Cindy twee levens. Ze begon zelf yogales te geven, ze bouwde een coachpraktijk uit, maar de stap om uit de motorzaak te stappen leek zo moeilijk.

7 juni 2015

Begin van een jarenlange zoektocht

Op 7 juni 2015 ontstond er een kortsluiting. Zowel hun huis als de zaak gingen in rook op, wat een shock. Een paar dagen later was Nico al het nodige aan het doen om een pop-up te creëren zodat ze de business verder konden zetten in afwachting van de heropbouw van hun thuis. Cindy keek toe. Ze had niet de kracht om mee te doen. Ze trok zich terug. Dit voelde als haar kans. Nico kan dit zonder mij. Het gaf haar vrijheid. In het nieuwe gebouw creëerden ze een geweldige yoga-zaal. Cindy richtte zich nu volledig op wat zij in het leven wilde zetten. Ze ging ook samenwerkingen aan met andere coaches en trainers om samen retreats te geven. Ibiza, Tenerife, Nederland waren een paar van haar bestemmingen. Ze droomde opnieuw van een mooiere wereld, een wereld die nu beter bij haar past. Ze wil haar eigen retreat centrum in het buitenland. De zoektocht begon en duurde jaren.

Seeds of Silence

Toplocatie in Portugal

2019 was het jaar waarin ze het terrein in de Algarve vond! Ze nam Nico mee en samen beslisten ze, dit is een top-locatie. Ze kochten het, het begin van Seeds of Silence. Voor Cindy was het onmiddellijk duidelijk, deze plek wordt er eentje van schoonheid, stilte en rust. De werken begonnen. Renoveren en inrichten. Het verlangen om deze plek te delen met anderen groeide elke dag. Cindy popelde om haar deuren te openen. Toen kwam de eerste onverwachte wending, we kennen hem allemaal, Covid 19. Ondertussen had Cindy al geleerd dat vechten tegen de realiteit nutteloos is, dus ze nam haar tijd, ze zag het als een moment om extra te bezinnen over haar dienstenpakket en hoe haar leven, afwisselend in België en in Portugal eruit zou zien. Ze droomde verder. Tot ze op een zeer harde manier uit haar droom werd gerukt. Het begon met een algemeen gevoel van enorme vermoeidheid en malaise, maar al snel volgde een ziekenhuisopname en ging haar toestand zwaar achteruit. Een tekenbeet zorgde voor een infectie in haar hersenen. Ze raakte verlamd. Haar leven ging aan een draadje en de medische wereld keek machteloos toe. Dit was het begin van een helse periode. Verlamd zijn voelde aan alsof ze tegen een muur liep, al haar vrijheid was weg. Hoe kon ze die muur afbreken? Wie kon haar helpen?

Hiervoor kon ik voor alles een oplossing kopen. Nu was er niemand om te betalen. Dit moest ik alleen doen.

aanvaarding

van de huidige realiteit

Ook in de periode van de beet met alle gevolgen, wou Cindy oplossingen zoeken, op pad gaan, nieuwe methodes uitproberen. Maar weer was er die muur. Hoe hard ze ook probeerde, hoe diep ze ook ging om alle energie die ze nog in zich had in te zetten voor haar genezing, het leek niet te lukken.

Haar kracht die haar altijd uit de nood had geholpen tot nu toe, leek nutteloos. Hoe kon dit? Cindy kwam steeds dichter bij het idee om op te geven. Zo kende ze zichzelf helemaal niet. Opgeven, geen schoonheid meer zien in het leven, dat paste niet bij haar.
Nee, ze wou niet opgeven, maar ze voelde wel dat ze rust nodig had. Even niet vechten, even niet alles geven. Zo ontdekte ze de mogelijkheid van het aanvaarden van de huidige realiteit.

Gelukkig is er altijd die enorme kracht in mij die wil opstaan en wil verdergaan

Verandering kan, altijd, maar eerst moet je aanvaarden waar je bent!

Deze aanvullende wijsheid zorgt ervoor dat Cindy veel meer balans vindt in het inzetten van haar kracht én in het niets doen. Alleen zijn bij wat is, zonder daar iets aan te willen veranderen.

Ze leefde vier maanden in haar cocon, in Portugal. Alleen zijn, doen wat je kan en daarbij niet over je grenzen gaan. Haar lichaam begon zich te herstellen, langzaam. Stilte en de natuur waren haar twee kompanen. Deze periode heeft haar doen beseffen hoe belangrijk het is om tijd alleen door te brengen. Gewoon bij jezelf zijn, zonder de zorg voor iemand anders, zonder afleiding van een scherm of een boek. Die momenten alleen zijn een soort reset-momenten. Zowel lichaam en geest hebben hier nood aan.

Dit heeft ze geïntegreerd in haar werk. Als je bij Seeds of Silence een retreat volgt, alleen of in groep, dan is er bewust ruimte voor dat alleen zijn.

Wat Seeds of Silence nog meer typeert, is het oog voor schoonheid en detail. Kleurrijk eten, een mooie presentatie van je bord, je sapje. Je verwend voelen, je gedragen voelen op vele vlakken. Cindy geeft je vrijheid en ze is er voor jou. Tijdens jouw verblijf luistert Cindy naar je verhaal, zonder oordeel, met vertrouwen in jouw kracht, in jouw mogelijkheid om een mooiere wereld voor jezelf te creëren.

Gastvrouw

in haar eigen centrum

Gastvrouw zijn in haar eigen centrum is een nieuwe rol voor Cindy, ze gebruikt veel van haar talenten, maar nu gewoon op een anderen manier. Ze is nog steeds ondernemer, maar de gejaagdheid naar het succes is verdwenen. Het willen bewijzen is weg gezakt en heeft ruimte gemaakt om te kunnen genieten van het proces. Stap voor stap bouwen aan de verdere groei van Seeds of Silence, voelt als een enorme kans, geen druk.
Ze verbindt mensen graag. In de motorzaak deed ze dat ook al en toch was het ook weer anders. Nu is het een verbinding in een golfbeweging. Mensen komen en mensen gaan. Tijdens hun verblijf verbinden ze zich met de natuur, met zelfzelf, met Cindy en vaak ook met andere gasten. Dan is er altijd weer dat moment van vertrek. Die afwisseling van samen en alleen is een nieuw ritme in Cindy’s leven. Belangrijk voor haar is ook dat als mensen vertrekken, dat ze tools meehebben.

Alles wat ik mensen leer, kunnen ze verder toepassen zonder mij

Cindy heeft veel aandacht voor haar omgeving, de rust, de stilte, de schoonheid, het comfort. Tegelijkertijd gelooft ze dat het geluk niet aan de buitenkant zit. Je kan er wel voor zorgen dat je een omgeving creëert waardoor je makkelijker met je aandacht naar binnen gaat, waardoor je de kracht, de liefde en de warmte in jezelf vindt. Dat zorgt ervoor dat je gaat stralen!

Stralen doe je van binnenuit

Cindy gelooft niet alleen in de kracht in zichzelf, ze gelooft in de kracht van elk individu. Ze zet yoga in, ademen, haar levenswijheid, haar coaching en hypnose, haar klankschalen om ook bij haar gasten die mogelijkheid aan te boren, het spel tussen aanvaarden en het inzetten van je kracht om een andere wereld voor jezelf te creëren. Die kracht kan je zowel gebruiken om te durven dromen, om je een ander leven voor te stellen dan nu (als je dat wilt natuurlijk!). Een andere mogelijkheid om je leven te veranderen is aandacht voor zelfzorg. Dat betekent voor Cindy, tijd nemen voor jezelf én ook jezelf de vraag stellen, wat zou ik nu fijn vinden? Wil ik liever meer kleur op mijn bord als ik eet, wil ik iets veranderen in de inrichting van mijn huis, voel ik me prettiger in een andere broek? Het zijn vaak de kleine dingen die een groot verschil maken.

Cindy is een voorbeeld van een levenshouding van zelfzorg. Deze manier van werken is voor haar dan ook een perfect evenwicht tussen haar zelfzorgen en haar verlangen om er te zijn voor anderen. Mensen komen en gaan. Cindy is samen en is dan weer alleen. Voor haar het perfecte ritme om haar begeleiding in de groei en bewustwording van andere duurzaam vorm te geven.