Je bekijkt nu Iedereen kan coachen. Of toch niet?

Iedereen kan coachen. Of toch niet?

Het lijkt wel of de helft van de bevolking zich vandaag coach noemt. Je hebt zelfs opruim- en verhuiscoaches. Nu, ik ben absoluut voorstander van je laten coachen. Een coach helpt je je gedachten te ordenen, helpt je richting kiezen, houdt je via de juiste vragen een spiegel voor waardoor je tot conclusies komt die je anders niet had bereikt. Dus: helemaal pro coaching hier. Maar hoe weet je nu of een coach goed zal zijn?

Een goede klik

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat vooral de ‘klik’ die je met je coach hebt, bepaalt of de coaching succesvol zal zijn – naast de juiste opleidingen, achtergrond en skills, natuurlijk.

Wie langsgaat bij een coach, wil vooral vertrouwen en veiligheid voelen. Alleen dan kan je openstaan om te veranderen of naar je gedrag te kijken.

Coaches die dus empathisch zijn en een open houding hebben, zullen vaker een klik hebben met hun cliënten.

Coaching Seeds of Silence

Ervaring als meerwaarde

Ook ervaring blijkt – net als in alle beroepen – een grote meerwaarde voor coaches. Hoe meer coachinguren er op je teller staan, hoe beter je coachings gefinetuned zijn. Je leert welke gesprekstechnieken best werken in welke omstandigheden.

Unieke mix van vaardigheden

Ikzelf pak mijn coachings op een vrij unieke manier aan. Ik kies bij elke coaching de meest bruikbare elementen uit de tientallen opleidingen die ik zelf volgde. Helemaal gepersonaliseerd en passend bij de persoon die op dat moment voor mij zit met een bepaald probleem of een obstakel.

Het is natuurlijk moeilijk om over jezelf te vertellen dat je een goede coach bent. Dus misschien laat ik beter mijn cliënten spreken:

Holistisch coachen

Jouw healing heeft mij echt in een positieve flow gebracht. Ik heb intussen al een cursus gevolgd. Ik ben je echt dankbaar dat jij mij hebt geholpen om een betere connectie met mezelf te maken.

Sofie

Door de coaching die ik bij Cindy gevolgd heb, ben ik tot een vrijheid gekomen die onbeschrijfelijk is. Ik had er de afgelopen periode een prachtige carrière opzitten, maar was tegelijkertijd mezelf wat kwijtgeraakt. Zo gaat dat ook: je bent steeds bezig in een groeitraject, je moet dit en dat en opeens besef je dat je ver van jezelf bent afgeweken. Ik draag Cindy dan ook voor altijd een warm hart toe, want tijdens de coaching zorgde ze ervoor dat ik terugkwam tot mijn eigenheid. Ik ben mijn hart gaan volgen en heb mijn eigen zaak opgestart waar ik al jaren van droomde. Het gevoel van geluk, vrijheid en ondernemerschap dat ik vandaag ervaar is onbeschrijfelijk.

Sandy

Jouw coaching was top gisteren, ik ben zo blij dat ik bij jou kon komen. Je hebt er echt geen idee van hoe goed en krachtig je bent met andere mensen.

Anneke

Cindy, heel erg bedankt om me op de juiste weg te helpen! Dit betekent heel veel voor mij.

Inge

Tijdens je verblijf in Seeds of silence een coachingsessie boeken? Het kan!